Hoe bouw je een dansstudio thuis

Hoe bouw je een dansstudio thuis

Is het jouw droom om wakker te worden, je tanden te poetsen, en te gaan dansen in je eigen privéstudio? Om te kunnen choreograferen of Danswerkplaats Studio lessen te volgen in het comfort van je eigen huis? Nou, met een beetje zweet en geld, kun je helemaal thuis een dansstudio bouwen! Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe je het moet doen.

dansstudio thuis

1. Bepaal welke ruimte je wilt gebruiken

Als je een ruimte in je huis kiest om een studio te bouwen, kies dan een plek die verder weg is van slaapkamers. Je wilt je ouders of huisgenoten niet storen als ze proberen te slapen! Het is ook het beste om het op de eerste verdieping te houden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoeveel lawaai je voeten maken. Zelfs als je het gevoel hebt dat je niet veel opties hebt, heb je echt niet veel ruimte nodig om het te laten werken. Ik heb dansers gezien die een hoekje in hun garage, een gang, badkamer, en zelfs wasruimtes gebruikten als hun at-home dansstudio’s. Als je je ruimte eenmaal hebt bedacht, kun je.

2. Spiegels installeren

Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ik heb zelf 2 spiegelende kastdeuren van Craigslist gehaald voor ƒ50 totaal. Het enige wat ik deed was zoeken op “sliding closet mirror,” en vond deze familie die probeerde om zich te ontdoen van hen omdat ze waren het verbouwen van hun huis.

3. Installeer vloeren

Dit is niet absoluut noodzakelijk, maar als je niet graag danst op tapijt of cement (in je garage), overweeg dan om een houten of laminaatvloer te kopen voor je dansstudio thuis.

Er zijn draagbare vloeren die je overal kunt neerleggen, zoals matten. Er zijn ook in elkaar grijpende vloeren die je in elkaar kunt zetten, afhankelijk van de ruimte die je hebt. Een andere optie is om een laminaatvloer per vierkante meter te kopen bij een bouwmarkt. Dansen op hout is beter voor je knieën en gewrichten dan dansen op cement.

Het kan je ook een beter idee geven van hoe je dansen zal voelen en eruit zal zien als je het op andere houten vloeren doet (in een studio, op een podium…)

4. Luidsprekers en geluidssystemen

Het is waarschijnlijk niet nodig om je dansstudio thuis uit te rusten met een surround-geluidssysteem.

Een mooie luidspreker voldoet prima, en je kunt hem verplaatsen voor verschillende gelegenheden. Wij gebruiken deze bij Danswerkplaats:

Deze is ook leuk:

Als je een budget hebt, gebruik dan gewoon je iHome of Echo of wat voor speaker je ook hebt. En als je thuis alleen een dansstudio hebt, kun je ook wegkomen met alleen een koptelefoon.

Dansers hebben geluk – we hebben geen hoop dure apparatuur nodig om te kunnen doen waar we van houden! Met spiegels, een vloer en wat muziek is onze thuis-dansstudio compleet. Of je nu te ver van een echte dansstudio woont, of gewoon extra wilt oefenen naast je lessen. Het bouwen van je eigen dansstudio thuis geeft je de vrijheid om comfortabel te dansen, wanneer je maar wilt!

Cole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *